Kycklingfilé med sambal oelek och klyftpotatis

Detta receot är snarlikt ett annat recept jag postat sedan tidigare!
Detta är dock med kyckling istället för kotletter.



Kycklingfilé med sambal oelek och klyftpotatis

Detta behöver du:

ca 4-5 st kycklingfiléer
3 dl grädde (mellan)
1 burk crème fraiche (lätt)
Drygt ½ dl soja
1-2 tsk sambal oelek

Så här gör du:

Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form (frusna eller tinade).
Blanda grädde, soja och sambal oelek i en bunke och häll sedan detta över kycklingen.
Stek i ugnen på 175-200° grader i cirka 1 timme. Under denna tid behöver du aldrig vända kycklingen. Jag serverade nu med klyftpotatis och tomatskivor, men man kan säkerligen även servera med pasta eller ris!

Ett litet Ps: Ytan på kycklingen kommer att se något bränd ut, men detta är bara på grund av sojan, så när man rör om i såsen så kommer den bli ljusbrun igen =) (Jag brukar skyffla över lite sås då och då under tiden det är i ugnen)

En riktigt god maträtt som sköter sig själv =)
Lycka till med matlagningen =)
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0