Rabarber- och jordbubbspaj med marängtäcke



Rabarber- och jordbubbspaj med marängtäcke

Här kommer receptet på pajen jag gjorde i slutet på förra året!
En mycket god paj som du måste prova nångång!

Ingredienser:


Mördegsskal:
100 g smör
1 dl florsocker
3 ½ dl mjöl
1 ägg

Blanda ihop degen och tryck ut den i en pajform.
Nagga botten och låt den stå kallt 1 timma.
Jag ställde min i frysen på ca 20 minuter och det gick lika bra =)



Fyllningen:
Cirka 5 rabarberstjälkar
1 vaniljstång
3/4 dl socker
1 ½ msk potatismjöl
3 msk vatten
5 dl jordgubbar
 
Skär rabarberna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Häll därefter ner sockret,
snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i dem + stången.

Koka sedan upp på svag värme så att rabarberna saftar sig,
låt dem småkoka i ett par minuter tills de känns mjuka men inte så att de har kokat sönder.
Ta ur vaniljstången. Rör därefter ut potatismjölet med vattnet och rör i detta.
Ställ kastrullen åt sidan så att de kan svalna.

Grädda pajskalet på 200 grader i cirka 10-12 minuter, höj sedan värmen till upp mot 250 grader.

Bred den kalla rabarberkrämen i pajskalet, tillsätt jordgubbarna som skurits i småbitar.

   

Maräng:

3 äggvitor
1 ½ dl socker

Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum, tillsätt sockret lite åt gången och vispa
tills smeten är blank och styv.
Fyll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut i något fint mönster.



Ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda i cirka 3-5 minuter
eller tills marängen fått en svag gyllenbrun färg.


Här har ni en bild på den färdiga pajen =)...


...och här har ni en bild på en pajbit =)

Lycka till med pajbakningen och ha en smaklig pajstund =)!
Kram

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fy vad gott

2009-01-10 @ 14:35:27
URL: http://surasani.blogg.se/
Postat av: Åsa

Mums !!!

Paj & vaniljsås ....:-))

2009-01-10 @ 14:44:31
URL: http://fyrarumochenalkov.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja, verkligen

2009-01-10 @ 15:00:53
URL: http://surasani.blogg.se/
Postat av: Ann

Här var det ju fint och smaskigt! Återkommer med all säkerhet! Vore kul om du skriver en rad sedan när/om du testat färsbiffen.



Kram!

2009-01-10 @ 15:15:31
URL: http://annsann.wordpress.com
Postat av: Sanna

Gud så smarrigt det såg ut!

2009-01-10 @ 16:43:21
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Karin W

Vad mycket gott Helena!

Jag tittar snart in igen, ha en trevlig lördag!

2009-01-10 @ 17:15:23
URL: http://chiliconkarin.blogg.se/
Postat av: F O T O B L O G G

Åh va gott det ser ut! :D

2009-01-10 @ 18:30:02
URL: http://ceciliastjernkvist.blogg.se/
Postat av: K

Smaskens det där! när kan vi få smaka=?

Annasr då?

kram!

2009-01-10 @ 18:47:05
URL: http://husetpabacken.blogg.se/
Postat av: F O T O B L O G G

Sv: Tack så mkt! :) Jo, visst är det! Systemkamera är det bästa som finns ;)

2009-01-10 @ 20:42:08
URL: http://ceciliastjernkvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0