Sirapslimpa

Sirapslimpa
2 stora limpor

Detta behövs:
1 pkt jäst (50 gram)
6 dl vatten
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
ca 1 kg rågsikt (½påse)

Gör så här:

Smula ner jästen i en stor buke med ljummet vatten (37grader). Tillsätt matoljan, sirapen, saltet och halva mängden mjöl. Arbeta ihop degen för hand på mjölat bakbord. Tillsätt nästan allt mjöl tills du får en ganska fast och smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.  Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen smidig! Forma sedan till två limpor. Lägg på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 30 min.


Just innan gräddningen ( ännu inte penslade)

Grädda i ugnen ca 40-45 min i 200 grader.
Pensla bröden både före och efter gräddning med sirap utrört i lite vatten.
Låt svalna på galler utan bakduk.


Tyvärr tog jag inget kort på båda limporna bredvid varandra!
Tog endast dessa kort och tyvärr tog jag kort på limpan som blev mindre lyckad.
Detta på grund av att jag tog ut limporna för tidigt och satt tillbaka dom in i ugnen igen.
Så den andra limpan är mycket fluffigare och finare än denna, men orkade inte ta kort på den andra nu =)
Men riktigt gott blev brödet, kan rekommenderas varmt =)!

Hoppas allt är bra med er =)
Lycka till med bakningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0