Björnbär- och blåbärspaj!

Björnbär- och blåbärspaj!



Ingredienser:


Mördeg:

300 g kallt smör
8 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 st ekologiska ägg
1 msk kallt vatten (om det behövs)

Fyllning:
500 g frysta björnbär
500 g frysta blåbär
1-2 st citroner, rivet skal av
2 dl strösocker
2,5 dl potatismjöl

Pensling:
1 st ägg
1 msk mjölk
Råsocker

Gör såhär:
Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt därefter äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte alltför mycket. Tillsätt vatten vid behov. Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.



Fyllning:
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä en pajform med cirka 2/3 av mördegen. Rör ihop de djupfrysta björnbären och blåbären. Tillsätt socker, potatismjöl och citronskal (jag använder bara 1 citron) och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet. (Jag gjorde mindre fyllning då jag hade en så grund pajform).



Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 6 stycken 1 ½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen.

 Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. Strö råsocker över.

Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.



Färdig att ätas =)
Lycka till!
Kram


Livstecken

Hej!

Tänkte lämna från mig ett livstecken i alla fall =) Har tyvärr inte haft tid att uppdatera bloggen på väääldigt länge nu! Jag jobbar 100% och sen är det en massa annat man ska hinna med också, därför blir matbloggen lidande =/
Uppdaterar min "vanliga" blogg oftare, så du kan ju kika in där om du vill = Skogskatten!

Dock blir det till att baka på onsdag =)!
 Ska därför lägga upp recept och bilder på onsdagskvällen =) så kika in då!

Hoppas allt är bra med er alla =)
Ha de gott!
Kram


RSS 2.0