Björnbär- och blåbärspaj!

Björnbär- och blåbärspaj!



Ingredienser:


Mördeg:

300 g kallt smör
8 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 st ekologiska ägg
1 msk kallt vatten (om det behövs)

Fyllning:
500 g frysta björnbär
500 g frysta blåbär
1-2 st citroner, rivet skal av
2 dl strösocker
2,5 dl potatismjöl

Pensling:
1 st ägg
1 msk mjölk
Råsocker

Gör såhär:
Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt därefter äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte alltför mycket. Tillsätt vatten vid behov. Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.



Fyllning:
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä en pajform med cirka 2/3 av mördegen. Rör ihop de djupfrysta björnbären och blåbären. Tillsätt socker, potatismjöl och citronskal (jag använder bara 1 citron) och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet. (Jag gjorde mindre fyllning då jag hade en så grund pajform).



Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 6 stycken 1 ½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen.

 Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. Strö råsocker över.

Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.



Färdig att ätas =)
Lycka till!
Kram


Kommentarer
Postat av: Emilies Skafferi

Mums vilken god paj du har gjort! en bit av den skulle inte sitta fel:)

2009-07-18 @ 00:14:06
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/
Postat av: - Natalia Kubicek -

Jätte fina bilder!! Och pajen blev jätte god :D

Vart hittar du alla recepet?

Ska börja kolla mera på din blogg istället för andra recepet sidor, mycket bättre!

2012-01-09 @ 10:09:03
URL: http://nataliakubicek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0