Päron- och Chokladkaka


Päron- och Chokladkaka

Ingredienser:

2 x 415g päronhalvor i juice

125g mjöl

25g cacao

125g strösocker

150g mjukt smör, plus extra till formen

1 tsk bakpulver

1/4 tsk bikarbonat

2 ägg

2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker

Portioner: ca 6

(Ber om ursäkt över alla "gram", men det är ett amerikanskt recept)

Gör såhär:

Värm ugnen till 200g. Smöra en 22 cm ungssäker form.

   Häll av päronen och lägg dom med fördel på hushållspapper, så merparten av vätskan sugs upp.
  Lägg sedan päronen i formen.
 


Blanda sedan resterande ingredienser i en matberedare eller bara med vanlig visp. Smeten kan bli relativt tjock, men päronen brukar avge lite fukt, men vill man späda smeten något, häll i lite mjölk.

  Fördela sedan chokladsmeten över päronen.


Grädda sedan i ca 30 minuter.
Grädda dock inte för länge (som jag gjorde). Skulle tippa att 20-25 min är lagom.
Min blev nämligen nästan torr och den ska vara mer "kladdig" i mitten =)
  Låt sedan svalna i 5-10 minuter och servera sedan, gärna med chokladsås och/eller glass.


(lånad bild)

Den blev riktigt smaskig, fast skulle som sagt gräddats något kortare =)!
Den var faktiskt riktigt enkel att göra. Jag gjorde chokladsmeten i förväg och ställde in i kylen.

När vi då hade haft gäster och ätit middagen färdigt kunde man bara smeta ut chokladen och slänga in den i ugnen. (Kom dock ihåg att ställa fram chokladsmeten så den inte är iskall, det var nämligen inte det lättaste att fördela smeten jämt över päronen då *ler*)

Ha de gott allihop =)
Kram
H


RSS 2.0