Kycklingspett med färskpotatis i ugn +"brödsnacks"



Kycklingspett med färskpotatis i ugn +"brödsnacks"

Detta behöver du:

500 g kyckling
Potatis
Tunnbröd

(Marinad):
2 dl olivolja
2 tsk soja
4 msk sweet chilisås
Grillkrydda
"Chili-explotion" krydda
1 msk brunfarinsocker

Gör såhär
Börja med att tina kycklingen och strimla i långa skivor. Lägg sedan kycklingen i marinad (behöver ej marinera länge). Trä sedan upp dessa på träspett som legat en stund i vatten. Ringla olivolja i en form och lägg sedan ner kycklingen.

Skölj och eventuellt skala potatisen. Skiva sedan till klyftpotatis. Krydda med valfria kryddor på potatisen och skicka sedan in potatisen i ugnen på 200 grader. Sätt efter en stund också in kycklingen. Efter 5 minuter kan man vända kycklingspätten ett halvvarv så att det blir en yta på båda sidor.

Förbered brödsnacksen genom att strimla tunnbröd i lagom breda remsor. Pensla med olja och strö sedan över örtsalt. När maten är färdig lägg in dessa på gallret i ca 5 minuter eller tills de börjar hårdna. Ta då ut och servera som tilltugg!

Lycka till med matlagningen och smaklig måltid!
Kram
H

Chokladkakor med apelsincrisp

Chokladkakor med apelsincrisp



Ingredienser:

150 g mjukt margarin
½ dl socker
1 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
½ tsk salt
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
½ tsk vaniljsocker
100 g marabou chokladkaka med smak apelsinkrokant

Gör såhär

Blanda samman alla ingredienser och knåda ihop till en lös/kladdig kakdeg.

 

Rulla därefter bollar (i storlek som drygt negerbollar) och lägg ut på bakplåtspapper. Jag gräddade 12 st/plåt och det blir totalt ca 30-40 st. Sätt sedan in plåten i ugnen på 175 grader i 12-14 minuter, eller tills kanterna börjar få fin färg. Ta sedan ut, låt svalna och njut =) Man kan även prova andra sorters choklad. Blir mycket gott med varnlig mörk blockchoklad också! Lycka till med bakningen!
Kram

RSS 2.0