African Beef Curry

    

African Beef Curry
 

4 portioner

Ingredienser:
Olivolja
Ca 1 kg grytbitar av nötkött 
1 lök
 3 vitlöksklyftor
1 jalapeño, alternativt 2 msk finhackad inlagd jalapeño.
Salt
Svartpeppar
4 dl vatten + 1 köttbuljongtärning 
Ca 800 g fast potatis
2 ½ dl kokosmjölk 
1 ½ dl african red curry sauce eller 2 tsk red curry paste
Rivet skal och ev. saft från 1 limefrukt

Till servering
Jordnötter
Valfri chutney
Limeklyftor

Tillagning

Hetta upp en gryta med olivolja. Skär köttet i mindre bitar och bryn det.
Tillsätt sedan finhackad lök, pressad vitlök och finhackad jalapeño och fortsätt bryna allt i 8-10 minuter.
Krydda med salt och svartpeppar. Häll i vatten + buljontärning och täck med lock. 
Sänk värmen och låt det småkoka i cirka 30-60 eller tills köttet känns mjukt.
Tillsätt sedan den tärnade potatisen, kokosmjölken och currysaucen.
Låt det småkoka tills potatisen är mjuk. Rör i botten med jämna mellanrum så att det inte fastnar.
Avsluta med att röra limeskal och -saft och smaka av med salt och svartpeppar.
Jag använde även lite maizena redning för att få lite tjockare konsistens på grytan!

Servera gärna i djupa tallrikar med tillbehör.

Måste bara meddela att det är en rätt stark gryta!
Jag använde mig av curry pasten och det blev nästan väl starkt att ta 2 tsk så detta kan man nog minska ner på, och eventuellt även på jalapeñosarna. Annars var det en riktigt god gryta som jag varmt rekommenderar!
Vi rostade grova bröd och bredde över vårt egengjorda vitlökssmör! *Gott gott*
 


Lycka till med matlagningen =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0