Stockholmskakor




Stockholmskakor

Portioner/antal: ca 45

Ingredienser:
300 gram smör (ej smält)
130 gram strösocker
1 st äggula
2 tsk vaniljsocker
400 gram vetemjöl

Garnering:
1 dl Pärlsocker
1 dl Sylt

Gör så här
Rör ihop smör och socker. Tillsätt därefter äggulan, vanlijsockret och vetemjölet.
Arbeta ihop detta till en smidig deg. Använd gärna en matberedare tills det blir en grynig massa
och knåda sedan ihop till en deg på bakbordet.

Dela degen i 2 delar och rulla till längder ca. 4-5 cm tjocka.
Rulla därefter längderna i pärlsocker (eller flagad mandel) och lägg rullarna kallt i ca 1 timme.

Skär längderna i skivor ca 1 cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Gör en liten fördjupning mitt på varje kaka och lägg en liten klick sylt i varje fördjupning.
Jag föredrar att använda hallonsylt. 

Grädda i 170-175 grader tills kakorna har en svagt ljusbrun färg i kanterna, ca 12-15 minuter.

Tips: Man kan ringla lite florsockerglasyr på den färdiggräddade kakan om man vill,
3 msk florsocker och 1,5 tsk vatten röres ihop.



Lycka till med bakningen =)
Kram

Kommentarer
Postat av: bbellahh

Sv: Ja det var kul. Detsamma!

Gott med sånna kakor :)

2009-01-09 @ 21:59:14
URL: http://bbellahh.blogg.se/
Postat av: Åsa

Vackra & säkert jättegoda kakor !!

Ha en trevlig helg du med :-))

2009-01-09 @ 22:14:16
URL: http://fyrarumochenalkov.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0