Jörnskaka

Denna långpannekaka är mycket god!
En sorts chokladkaka med glasyr ovanpå!



Jörnskaka

Ingredienser:

3 ägg
4½ dl socker
225 g smält smör
1 dl vatten
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3-4 msk kakao

Glasyr:
1½ dl strösocker
1½ dl florsocker
3/4 dl grädde
3/4 dl smält margarin
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Blanda ägg och socker i en bunke. Tillsätt sedan vatten och mjölk och blanda. Blanda de torra ingredienserna separat och häll över det blöta i omgångar och rör ihop väl. Tillsätt det smälta margarinet slutligen. Smöra en mindre långpanna, alternativt klä den med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda kakan på 175 grader i ca. 35-45 minuter. Tag därefter ut kakan och låt den svalna innan du gör glasyren.

När det är dags för glasyren så blandar du samtliga ingredienser till glasyren i en kastrull och värm upp. Låt småkoka i några minuter. Häll sedan glasyren över kakan, bred ut till ett jämt lager och låt kakan kallna.

Skär sedan kakan i fyrkanter, sedan är den färdig att avnjutas =)



Kommentarer
Postat av: Kerstin

Åååå, längtar tills vi ska äta av denna på fredag!=) Lucky me!

2009-03-04 @ 22:05:36
Postat av: Kalasgott

Självklart kan du låna bilden så länge du länkar tillbaka till mig och uppgett att fotot ä lånat! :-)



Roligt att du bakade den, vad tyckte du om den?

2009-03-08 @ 19:55:21
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: Kalasgott

Riktigt trevlig blogg du har förresten! Hit kommer jag gärna igen! :-)

2009-03-08 @ 19:59:54
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: Nette (kardemumma Gumman)

oj såg underbart gott ut! :) Trevlig blogg verkligen!

2009-03-09 @ 13:59:36
URL: http://kardemummagumma.wordpress.com
Postat av: Åsa

Åhh Jörnskaka , en riktig mumsig klassiker !!

2009-03-09 @ 16:11:41
URL: http://fyrarumochenalkov.blogg.se/
Postat av: Karin/Rosa maränger

Ser gott ut! Får jag nog ta och testa nån gång. Praktiskt när man kan göra i långpanna.

2009-03-09 @ 18:10:38
URL: http://rosamaranger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0