Kabanossbiffar med kall paprikasås



Kabanossbiffar med kall paprikasås

4 pers

Ingredienser:

300-400 g köttfärs
1 kabanoss eller annan kryddad korv
4 msk ströbröd
1½ dl vatten
Salt
Grovmalen svartpeppar
Italiensk salladskrydda
Grillkrydda
1 ägg

Paprikasås:
ca 1 dl inlagd paprikasallad
(ca ½ dl fetaost)
½ burk creme fraiche
½ dl majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
Riven gurka

Rör ihop ströbröd och vattnet, blanda i kryddorna och låt stå och svälla i 10 minuter. Blanda i färsen och den finskurna korven och rör så allt blandats väl. Rör sist i ägget. Forma till biffar och stek på medelvärme tills dom är genomstekta och har fått fin färg.

Paprikasåsen:
Mixa paprikan (och eventuellt fetaost) tills det är rätt finfördelat.
Lägg i creme fraiche och majonnäs och mixa ytterligare en liten stund.
Blanda slutligen i vitlöken och gurkan och rör därefter om.



Serveras förslagsvis med potatis, ris, pasta eller cous cous.
Det mesta passar nog till =)

Lycka till och smaklig måltid!
Kram
H

Kommentarer
Postat av: Åsa

Vilka spännande biffar !

( Har hunnit sakna dina inlägg ..)

Ha de gott :-))

2009-03-18 @ 08:07:45
URL: http://fyrarumochenalkov.blogg.se/
Postat av: Sara

Du får så fina biffar hur gör du? mina faller alltid i 1000 bitar

2009-03-24 @ 14:06:02
URL: http://sranin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0