Enkla wienerbröd

Enkla wienerbröd
Ingredienser:
100 g margarin
6 dl vetemjöl
2 msk socker
50 g jäst (för söta degar)
3/4 dl kall gräddmjölk
2 ägg
Fyllning:
100 g margarin
½-1 dl florsocker
2 tsk kardemumma eller vaniljsocker
Gör såhär
Arbeta in matfettet i mjölet. Tillsätt sockret. Smula jästen i lite av vätskan. Tillsätt resten av den samt äggen. Häll detta i mjölblandningen. Arbeta samman degen. Kavla ut den till en avlång kaka, 30x40 cm. Rör ihop matfett, florsocket och nystött kardemumma eller vaniljsocker till fyllningen. Bred den på kakan och rulla ihop den. Skär längden i bitar. Lägg dessa med snittytan upp i bakformar.

Innan jäsningen
Låt bullarna jäsa ca 1 timme i rumstemperatur.

Färdigjästa!
Pensla sedan med ägg.
Strö ev. på mandel och grädda mitt i ugnen 225 grader, ca 8-10 minuter.

Jag valde en jäst för söta degar, samt att ta 1 tsk kardemumma och 1 tsk vaniljsocker! Jag valde även att inte strö över flagad mandel då det är så många som är allergiska! För att vara första gången man provar så blev dessa blev faktiskt lyckade, men stora! =) Lycka till med bakningen =)

Kram

Kommentarer
Postat av: Emilies Skafferi
Mmm vilka bra wienerbröd att baka:)
Postat av: Stina
Det där lät lättare att baka än bullar. Man slipper smöret som ska smetas ut på degen. Kanske ska prova. Visst nu har jag sagt det om många recept men nån gång ska ju vara den första.
Mums du får komma hem till mig och bo ett tag. Claes är bortskämd nog nu med all god mat och bakelser :D
Kram
Postat av: Nette (kardemumma Gumman)
åh va perfekta de blev! :)
Postat av: "Svärmor"
Helt suveräna, om de är lika goda som de ser ut kommer ja snart å smakar!!
Postat av: Ida
Oj, dom måste jag bara prova! Ser så smaskiga ut!
Postat av: Åsa
De där wienerbröden såg supersmarriga ut !!!
Ha en bra dag :-))
Postat av: C
Tusen tack för en jätte trevlig recept blogg!! Prövade göra dessa winwebröd igår och dom vart underbara sa barnen, och det säger allt!!
Ha det bra! Kram K:s tremening C
Trackback