Cake pops!

Cake pops!



Det var verkligen inte igår jag uppdaterade denna blogg *skämmes*,
ja, inte min "vanliga" blogg  heller för den delen!

Men nu kommer som önskat och utlovat receptet på mina Cake pops!

Ingredienser:

1 st (färdigköpt) tigerkaka (ca 350g).
(Går även bra med egenbakad eller ballerinakex med olika smaker).
(Tror det mesta går att använda, är roligt att man kan variera smakerna)!
100 g philadelphiaost
2-3 pressade passionsfrukter (tog ej med kärnorna)
Smält mörk choklad
Valfri topping (jag hade kulor i vitt & guld, samt en flerfärgad + kristyr)
Grillspett & Frigolit

Gör såhär:

1. Börja med att fint smula ner tigerkakan i en bunke.
2. Tillsätt ca 100 g philadelphiaost och blanda detta till en deg
(kan behövas mer om kakan är något torr).
3. Tillsätt den pressade passionsfrukten och blanda allt väl.

Degen ska inte vara så lös att den fastnar på händerna,
men inte så torr att den smulas sönder.

4. Rulla bollar av degen
(jag använde ett mått som jag skopade upp degen i för att få lika stora cake-pops.
Har du en cookie scoop använd den, tror dock inte att det så vanligt här i Sverige).
Bollarna ska vara som en ordentlig chokladboll i storlek.

5. Klipp av spetsen på ett trägrillspett och dela sedan spättet i 2 delar.
6. Ta ett spätt och stick ett hål mitt i varje boll (inte riktigt genom halva, ca 1/3 genom, sätt inte fast spätten än).
7. Smält lite choklad och doppa ena sidan av grillspettet och stick sedan ner i hålet du gjort.



8. Ställ i frysen, eller ute på balkongen (vintertid *haha*) ca 30-45 minuter.

Under tiden detta fryser passa på att smälta chokladen, gärna över vattenbad.
Har du frigolit, så ta gärna fram en ordentlig bit och lägg platsfolie runtom.
Detta ska nämligen agera som stöd/ställ, när dina Cake-pops stelnar.

När du tar ut cake-popsen från kylan, ta ut ca hälften först, annars hinner de sista bli för varma innan du hunnit doppa alla i choklad och risken är att de lossnar från pinnen. Går givetvis att använda annan choklad än mörk. Går lika bra med vit eller ljus. Dock använde jag en lite dyrare blockchoklad. Fick känslan av att resultatet skulle bli bättre med en finare choklad.

9. Ta en Cake-pop och sänk ner i den smälta chokladen, som ska vara vaarm. Se till att hela cake-popen blir täckt av choklad. Dra sedan upp den ur chokladen och knacka pinnen lätt mot kanten för att få bort all överflödig choklad, försök även snurra pinnen så att chokladen fördelas jämt. Försök få av det mesta av chokladen då det annars kan rinna nerför pinnen och man får ett för tjockt chokladlager.

Strössla sedan med godtycklig garnering, finns ju massor att välja bland. Man får dock inte vara för långsam mellan chokladdopp och garneringen då cacke-popen är kall inuti, vilket gör att chokladen utanpå stelnar relativt fort och då fastnar ingen garnering alls.

Väljer man dock ringla vit choklad över eller använda kristyr är det en fördel om de hinner stelna!

Tryck sedan ner grillspettet på frigolitbiten täckt med plastfolie.
Låt sedan svalna och gärna stå kallt 1 timma efter de är klara.
Går utmärkt att frysa!

En bild på resultatet!



Hoppas ni förstod min fina beskrivning! Det är dock sjukt mycket lättare att visa än att berätta!
Man kanske skulle gjort en liten inspelning och lägga upp istället =P
Ha de gott allihop =)

Kram!

Kommentarer
Postat av: Jeanette

åå välkommen tillbaka! Ser framemot en massa mumsiga recept!

2010-12-14 @ 18:54:29
URL: /http://jeanettenaslund.blogspot.com/
Postat av: Svägerskan K

Så trevligt att du uppdaterat :) Och dessa mumsiga skapelser dessutom, mums, jag vet ju hur bra de smakar :) Kram på dej !

2011-01-04 @ 19:15:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0