Rabarber- och hallonkaka

Rabarber- och hallonkaka


Ingredienser:

5 - 6 rabarberstjälkar
1-2 dl frysta hallon utan socker
75 g smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1,5 dl filmjölk eller gräddfil
Några msk kanel och strösocker till rabarberna

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant. Smält smöret i kastrull, tag sedan bort från värmen,  rör i socker, ägg, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och till sist filen. 



Häll detta i kakformen.
Skär rabarberstjälkarna i skivor. 



Blanda socker och kanel i en plastpåse och skaka runt rabarberbitarna i påsen, häll sedan ut över kaksmeten. Strö över de frysta hallonen.



Tryck ner rabarber och hallon lite lätt med en gaffel. Grädda nertill i ugnen, ca 50 - 60 min, prova med sticka. Den är godast lite varm och nybakad, kan också frysas. Vaniljsås är givetvis extra gott till!

(Jag lät min kaka vara inne en stund på eftervärmen också. Tänk även på att täcka över kakan en stund med aluminiumfolie om den skulle bli för välgräddad ovanpå!)

Lycka till med bakningen =)
Kram
H


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0